Populaarne koorimisnuga kirsipuust käepidemega
Suurepärane koorimisnuga, puuviljade, juurviljade tükeldamiseks ja üldkasutuseks köögis. Sobib hästi nii lõikelaual kui ilma lõikelauata kasutamiseks.
See juurvilja nuga on üks populaarsemaid mudeleid meie valikus. Tal on traditsiooniliselt ovaalne ja pikendatud käepide. See noa mudel eksisteerib juba üle 80 aasta.
Noa tera kuju on väga mugav. Teraosa on alt üles kumer, mis teeb tema kasutamise lõikelaual eriti mugavaks. Õhuke tera lõikab kergelt läbi liha ja juurviljade ning läbi kõige kõvema suitsuvorsti.
Tera on tehtud erakordselt kõrge kvaliteetsest roostevabast terasest. Teral on traditsionniliselt õhuke Solingeni stiilis teritus ning kogu tera on käsitsi poleeritud.
Windmühle meistrite esmaklassiline meistritöö.
NB Galerii fotodel on pöögist käepidemega noa pilt ja süsinikteras.
Peamised omadused:
- Tera: roostevaba teras- kroom-vanaadium-molübdeen sulamist
- Kõvadusega 56-57 HRC
- Tera lihvimisaste: blue glazed (Robert Herder teeb kahes lihvimisastmes- lihtsamatel nugadel fine glazed ja kallimatel nugadel blue glazed)
- Keskmise suurusega teraga
- Käepide: kirsipuust
Legendaarse Rober Herderi kööginoad
Robert Herder on kuulsaim kööginugade ja kokanugade valmistaja Euroopas juba aastast 1872. Kõik kööginoad valmistatakse käsitsi. Kokku kulub kööginoa valmistamiseks keskmiselt 65 tööprotsessi etappi. Erinevalt masstoodangu nugadest nende nugade terad sepistatakse. Terasid tehakse nii karastatud terasest kui süsinikterasest. Süsinikteras on tugevam aga vajab vahete vahel hooldamist. Roostevaba teras ei ole nii tugev aga on rohkem hooldevaba.
Nugade käepidemed valmistatakse klassikaliselt kas kirsipuust, ploomipuust, pöögist, pirnipuust, robiiniast ja oliivipuust või kõige kallimatel profinugadel ka pähklipuust, roosipuust ja eebenipuust. Teatud nugadel kasutatakse käepidemel ka spetsiaalset plastikusegu.
Kööginugade ja kokanugade terade ning käepidemete pikkused, kujud ja proportsioonid on aastasadade jooksul välja timmitud ja täiustatud ning uusi mudeleid luuakse pidevalt juurde.