Köögis kasutatav üldnuga “Koka sulg” ehk sulekujuline nuga on sulgkerge abiline toiduvalmistamisel.
Sobib ideaalselt üldkasutamiseks köögis. Liha, kala ja juurviljade tükeldamiseks. Liha ja kala fileerimiseks. Sobib hästi nii lõikelaual kui ilma lõikelauata kasutamiseks.
Noa tera kuju on väga mugav. Teraosa on alt üles kumer, mis teeb tema kasutamise lõikelaual eriti mugavaks. Õhuke tera lõikab kergelt läbi liha ja juurviljade ning läbi kõige kõvema suitsuvorsti.
Tera on tehtud erakordselt kõrge kvaliteetsest roostevabast terasest. Teral on traditsionniliselt õhuke Solingeni stiilis teritus ning kogu tera on käsitsi poleeritud.
Windmühle meistrite esmaklassiline meistritöö.
Peamised omadused:
- Tera: roostevaba teras- kroom-vanaadium-molübdeen sulamist
- Kõvadusega 60 HRC (tavalised noad on tugevusega ca HRC 55-57)
- Tera lihvimisaste: blue glazed (Robert Herder teeb kahes lihvimisastmes- lihtsamatel nugadel fine glazed ja kallimatel nugadel blue glazed)
- Keskmise suurusega teraga
- Käepide: pöögipuust
Legendaarse Rober Herderi kööginoad
Robert Herder on kuulsaim kööginugade ja kokanugade valmistaja Euroopas juba aastast 1872. Kõik kööginoad valmistatakse käsitsi. Kokku kulub kööginoa valmistamiseks keskmiselt 65 tööprotsessi etappi. Erinevalt masstoodangu nugadest nende nugade terad sepistatakse. Terasid tehakse nii karastatud terasest kui süsinikterasest. Süsinikteras on tugevam aga vajab vahete vahel hooldamist. Roostevaba teras ei ole nii tugev aga on rohkem hooldevaba.
Nugade käepidemed valmistatakse klassikaliselt kas kirsipuust, ploomipuust, pöögist, pirnipuust, robiiniast ja oliivipuust või kõige kallimatel profinugadel ka pähklipuust, roosipuust ja eebenipuust. Teatud nugadel kasutatakse käepidemel ka spetsiaalset plastikusegu.
Kööginugade ja kokanugade terade ning käepidemete pikkused, kujud ja proportsioonid on aastasadade jooksul välja timmitud ja täiustatud ning uusi mudeleid luuakse pidevalt juurde.