Kaubamärk

Tarneaeg

Värvus

  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  
  7.  
  8.  

Söögiriista eriomadused

Kui oled osav pannide kasutaja ning sulle meeldib erinevaid panniroogasid valmistada, siis tea, et Shoppa.ee veebikaubamajast leiad sobivad toidulabidad: pannilabidad, pannkoogilabidad, spaatlid, serveerimislabidad, tordilabidad, pitsalabidad ja isegi toidukühvlid.

Silikoonist, plastikust või metallist toidulabidas, millist eelistada?

Toidulabidad üleüldises mõistes on hädavajalikud toiduvalmistamise riistad ning on raske leida kööki, kus ei oleks olemas vähemalt üht korralikku labidat. Küsimus tekib aga siis, kui kodukokad ei tea, millist toidulabidat kasutada. Peamiselt on kolme tüüpi toidulabidaid: keeraja ehk pannilabidad, mida kasutatakse toidu ümber keeramiseks või toidu segamiseks; kihilabidas ehk tegelikult tõeliste kurmeekokkade poolt öelduna ainus õige toidulabidas, mis labida nime tegelikult väärib. Kasutatakse eelkõige siiski teatud kihi määrimiseks ja laiali jaotamiseks. Nendega nüüd ei ole soovituslik kokata. Kolmandaks toidulabidas, mida nimetatakse ka kraapijaks ehk spaatlid, millega saada kätte anumatest viimasedki toidukübemed.

1. Roostevaba terasest toidulabidad

Roostevaba terasest toiduvalmisamise riistad on kasutuses juba pikalt olnud. Sellel on kaks head põhjust: esiteks roostevabad ja teiseks need ei reageeri toiduga. Lisaks suudab roostevaba terasest valmistatud praadimislabidas vastu pidada ka kõrgetele temperatuuridele ja on iseenesest väga materjalist, mis on võimeline kestma terve igaviku. Need omadused teevad roostevabast terasest toidulabidad ideaalsed toiduvalmistamise vahenditeks ja see on ka põhjus, miks paljud pannid, köögi ja söögiriistad nagu näiteks kahvlid, noad ja lusikad on valmistatud just roostevaba terasest. Kui üldiselt on erinevad roostevaba terasest köögiriistad head, siis pannilabida puhul on see pigem miinuseks. Kuna väga paljud pannid on nüüd juba mittenakkuvad ehk kaetud emailiga, Tefloniga ja teiste vahenditega, siis roostevaba terasest sööginõud hakkavad üsna kiirelt tegelikult seda kihti maha kraapima ja seetõttu ka panni rikkuma.

2. Puidust toidulabidad

Puit on suurepärane looduslik materjal. Puit on ka väga hea soojust juhtiv element, mis tuleb kasuks suurte kuumustega kokkamise juures. Puidu ainsaks miinuseks on ilmselt selle looduslik materjal, mis ajapikku imab endasse toidumahlu ehk võib värvuselt muutuma hakata ning samuti imab imab endasse ka erinevaid lõhnu.

3. Plastikust ja kummist toidulabidad

Jah, need võivad sulada! Õnneks on paljud tootjad leidnud sellele probleemile lahenduse, tootes toidulabidaid, millel on kõrge sulamispiir. Seniks, kuni neid päris avatud tulel ei kasutata, ei ole vaja otseselt muretseda. Siinkohal tasub tähelepanu pöörata hinna ja kvaliteedi suhtele. Tegemist on turu odavamate köögi ja söögiriistadega, mistõttu need ei kesta ka eriti pikalt. Plastikust valmistatud pannilabidaid tuleb hoolikalt kokkamise ajal käsitleda. Liigne kuumus hakkab plastikut sulatama ning selle tulemusel võivad plastikutükid toidu sisse sattuda.

4. Silikoonist toidulabidad

Silikoonist nõud hakkavad üha enam rohkem turule kerkima ja võimalik, et silikoonist toiduvalmistamise riistad ongi lahendus. Silikoonist valmistatud toiduvalmistamise riistad nagu näiteks toidulabidad on pehmed, mistõttu ei riku need panne.

Toidulabidad (45 vastet)

 
 

Uuendan andmeid

Sulge