Kategooria
Tarneaeg
Kaubamärk
Kuidas valida endale korralik toidukoorija?
Süüa teevad kõik inimesed, mistõttu on üsna 100%-line väide, et varem või hiljem seisad sa köögis silmitsi toidukoorija kasutamisega. Korralik toidukoorija on hea abimees efektiivse ning kiire lahenduse toomisel. Juurviljakoorijad näiteks eemaldavad väga õhukese kihina koore, jättes rohkem toitu alles ning viib inimesed mõistlikuma tarbimise piirile. Väikese koorimisnoaga ei pruugi saada sedavõrd õhukesi kihte kätte ning toidust teatud osa võib kaduma minna.
Juurviljakoorijaid sobib kasutada ka väga efektiivselt toidu viilutamiseks. Koorija suudab viilutada või siis peaaegu isegi nagu riivida lapikuid kettaid ja viile toidust. Sobib ideaalselt näiteks kartuli, porgandi, kurgi viilutamiseks.
Toidukoorija ostmisel, tuleks esmalt vaadata toidukoorija kuju. Toidukoorjiatel on klassikaliselt kaks peamist stiili: esimene on vertikaalse teraga koorija ehk terav on paralleelselt käepidemega ja teine on U-kujuline toidukoorija, mille ots on käepidemest laiem. Jälgida tuleks ka toidukoorijate terasid. Sile tera on parem näiteks kurgi ja kartuli koorimisel. Samas sakiliste äärtega tera on aga parem tomatite ja puuviljade puhul, mille pind võib olla pigem sileda ja libedavõitu. Kui sa oled vasakukäeline, siis tasuks veenduda toidukoorijat ostes, et kahepoolne tera, mis sobib nii vasaku, kui ka paremakäelistele. Samuti on hea veenduda, et tegemist oleks plastikust käepidemega, mis ei võta nii palju baktereid külge.
Järgmine samm on vaadata toidukoorijate hindasid. Pole mõistlik osta kõige odavamat ega ka kõige kallimat koorijat turul, midagi vahepealset on väga hea lahendus.