Tarneaeg

Värvus

  1.  
  2.  
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  

Kaubamärk

Kausid on toidu serveerimisel ja ka tegelikult söömise juures olulised köögi sisustuselemendid. Üks korralik kauss ei ole kasutuses ainult toiduvalmistamisel, vaid ka serveerimisel. Näiteks on suurepärane mõte omada suurt klaasist kaussi, kui soovid serveerida tervele perele korraga suure portsu salatit. Suurte kausside eelis seisneb ka selles, et nendes on hea asju kokku segada. Väikeste kausside puhul kipuvad suuremad toidukogused üle ääre ajama. Shoppa.ee netikaubamajast leiad enda kööki suurepärase valiku erinevaid kausse: salatikausid, supikausid, magustoidukausid, tainakausid, erinevad kausside komplektid, matkakausid ning samuti leiad meie valikust ka ühekordsed kausid ning serveerimisalused ja vaagnad.

Kuidas siiski üks korralik kauss endale valida?

Vastupidavus: salatikausid, tainakausid ja matkakausid kipuvad saama tegelikkuses väga palju kasutust. Oluline on materjali valides, et kauss ei hakkaks ajapikku kuskilt kaarduma, ei läheks lihtsamate kukkumiste peale mõlki, ei praguneks või sootuks täitsa ära ei laguneks. Näiteks kehva kvaliteediga klaaskausside puhul on oht, et klaas hakkab pragunema ja lagunema. Kuhu need pisikesed klaasikillud kaovad siis? Põrandale või hoopis kogemata toiduvalmistamise käigus toidu sisse?

Toiduplekkide ja lõhnadevabad: on teada, et teatud kausid hakkavad pika peale määrduma ning mõni määrdub juba esimese kasutuse korral, mis ei ole kindlasti kõige parem ja meeldivaim variant. Näiteks kausside puhul kõige tuntumad toiduained, mis sööginõusid määrima hakkavad on kurkum, õlipõhised tooted ja näiteks purgitomatid. Sellisel juhul kui ei soovi, et kausid määrduks, tasub mõelda kaussidele, mis on kas näiteks klaasist või roostevaba terasest.

Sobiv kausi kuju: nagu öeldud, kausi valimisel on oluline veenduda selles, et kausil oleks ka sügavust. Sügavates kausside on lihtsam toitu omavahel kokku segada ja üldiselt parem valik ka koogitaina segamiseks. Madalapõhjalised ning laiemad kausid on paremad jälle koore või näiteks muna kloppimiseks.

Kergest materjalist valmistatud: parim viis millegi vispeldamiseks on kasutada selleks kergest materjalist kausse. Kuigi keraamilised kausid on ilusad, ei ole need absoluutselt kerged ning nende asemel tuleks hoopis mõelda plastikust või kergest roostevaba terasest tehtud kausid.

Sobilik mikrolaineahjus kasutamiseks: Kui ei soovi pliidiga pikalt jamada, siis saab kiirelt ajada toitu ka kausiga mikrolaineahjus soojaks. Näiteks või sulatamiseks, roheliste köögiviljade soojendamiseks. Oluline on veenduda, et kauss oleks valmistatud metallist, kuid veendu, et kausi ääred ei oleks vastu mikrolaineahju seinu, sest niimoodi võivad hakata kausi ääred kaarduma. Tõenäoliselt ainsad kausid, mis ei sobi mikrolaineahju on valmistatud plastikust.

Kiire tasumine võrdsetes osades, ilma lisatasudeta 3 kuu jooksul

Kausid (44 vastet)

 
 

Uuendan andmeid

Sulge